Zaterdag 10 oktober mochten de vrouwen van vv Dieren aantreden voor een thuiswedstrijd tegen FC Winterswijk VR1. FC Winterswijk VR1 had volgens de statistieken nog geen wedstrijden gespeeld en geen punten op de ranglijst, omdat hun enige tegenstander DZC’68 uit de competitie was gestapt.

De vrouwen van VV Dieren waren netjes op tijd aanwezig en kleedden zich om voor de wedstrijd, verdeeld over 2 kleedkamers. De wedstrijdbespreking vond plaats op het veld. Vandaag had vv Dieren 15 eigen speelsters mee en dus 4 wissels op de bank zitten. Het was erg fijn om weer met zoveel eigen speelsters tegelijk aanwezig te zijn. Trainer Eric had vandaag de lastige keuze om mensen die twee keer getraind hadden wissel te zetten omdat er ook een hoge opkomst was op de training afgelopen week.

Voor de wedstrijd bespreking werd assistent trainer en onze grensrechter Willem in het zonnetje gezet. Willem is al een aantal jaar onze ass. scheidsrechter en aangezien het week van scheidsrechter was kreeg ook hij een kleinigheidje als blijk van de waardering. Trainer Eric had het boek, Ik ben voetbal van Zlatan Ibrahimović gekocht voor de scheidsrechter die als team aan hem gegeven is.

De warming-up kon beginnen, waarbij de tegenstander werd geanalyseerd, de spiertjes warm gelopen werden en de afgelopen week nog even nabesproken werd. De wissels deden hun eigen warming-up, waarbij de rest van het team de vaste warming up deed zoals we deze voor elke wedstrijd doen. We waren de tijd bijna vergeten, dus moesten uiteindelijk nog een sprintje naar de kleedkamer trekken zodat we op tijd in wedstrijd tenue op het veld stonden.

Om 12 uur begon de wedstrijd, in het begin ging het beide kanten op. De vrouwen van vv Dieren hadden kansen maar ook Fc Winterswijk had een paar mooie kansen. Gelukkig hadden wij Denise in het goal staan die haar goal leeg hield. Heel netjes zag het voetbal er niet uit vanuit onze kant en helaas resulteerde de kansen die we kregen nog niet in een doelpunt.  Vlak voor rust schoot Linsey uit een hoekschop van Linda nog een bal op de paal, waar ze dan ook erg van baalde. Met 0-0 gingen we de rust in, met het idee dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was.

De bespreking tijdens de rust was op het veld, waar we ondertussen genoten van Limonade en Thee, want de altijd vriendelijke Andre is de moeilijkste niet en luistert graag naar de wensen van de vrouwen. En zelfs voor de mannen van de begeleiding was er een lekker vers bakje pleur. Annoesjka die vandaag de teammanager was had het allemaal goed geregeld en voorzag de tegenstander van drinken.

Eric was tevreden met het team en hoe het nu ging, hij zag zeker nog kansen voor de tweede helft. Hij besloot daarom ook nog niet te wisselen. Erg jammer voor de wissels, maar fijn voor de veldspelers.

De tweede helft ging van start en Vv Dieren begon weer vol vertrouwen aan de tweede helft, de neuzen stonden dezelfde kant op en het gezamenlijke doel was WINNEN! Echter wilde het voorin nog niet helemaal lukken en kwam er maar geen doelpunt. 5 minuten naar rust werden Franka en Donna geroepen om warm te lopen en in de 51ste minuut werden ze ingebracht. Franka wisselde met Meike en kwam op rechtsvoor, Donna wisselde met Elise en kwam op linkshalf. Elise en Meike hadden goed gespeeld, moe maar voldaan konden ze gaan uitrusten. 5 minuten later mocht ook Lotte gaan warm lopen, Lotte die graag in de verdediging speelt kwam in de 59ste minuut nu op de Linksvoor positie, namelijk op de plek van Laurien. Dit vond ze eigenlijk ook wel prima, vast beraden om vandaag een doelpuntje te scoren. Laurien had inmiddels ook een beste schaafwond van het kunstgras en had volop gestreden, ze kon ook even rustig bijkomen op de bank.


Vv Dieren bleef druk zetten en deed haar best om nieuwe kansen te creëren dit lukte ook regelmatig, echter kwamen er geen doelpunten uit. Ook Winterswijk creëerde kansen en zo bleef het gelijk op gaan. In de 66ste minuut mocht Joanne invallen, Lisa werd gewisseld en Maud ging op mid-mid positie spelen waardoor Joanne op rechtsback kwam. In de 69ste minuut kreeg vv Dieren een hoekschop tegen, de nummer 10 van Fc Winterswijk Caya Hebly stond geheel vrij, en schoot de bal in de kluts in het zijnet achter keeper Denise 0-1. Denise kwam hierbij ongelukkig in aanraking met de paal, waardoor ze geblesseerd het veld moest verlaten. De laatste wissel was net ingezet dus Joanne besloot te gaan keepen, Lotte zou achterin spelen en we zouden met 10 man verder moeten. De Scheidsrechter en Eric besloten te overleggen met de trainer Theo van Fc Winterswijk, die het goed vond dat we een wissel lieten keepen. Elise kwam terug het veld in en trok het keeperstenue aan. De vrouwen van Vv Dieren baalde van het tegendoelpunt maar lieten het er niet bij zitten. Verschillende aanvallen werden nog gecreëerd en Maud kwam nog 1 op 1 op de keeper af, maar helaas resulteerde ook dit niet in een doelpunt. Vv Dieren was moe gestreden maar moest helaas in Winterswijk zijn meerdere erkennen. De eindstand van de wedstrijd was dan ook 0-1 voor Fc Winterswijk.

Trainer Eric was tevreden over de wedstrijd, baalde van het resultaat maar zag dat iedereen er voor gevochten had.

Na de wedstrijd was het weer tijd om het bloemetje uit te reiken aan de Woman of the Match. Dit keer was het meer dan verdiend Lisanne Wolterink, Lisanne staat sinds kort steeds vaker op de back positie en dit gaat haar erg goed af, ook vandaag heeft ze weer 90 minuten gestreden. Goed gedaan!

We willen Annoesjka bedanken voor het invullen van de taak als teammanager vandaag.

Volgende week zaterdag zijn we vrij, Zaterdag 24 oktober spelen we thuis om 12:30u. Wellicht nog zonder publiek, maar ook dan zullen we er opnieuw alles aan doen om dan wel te winnen.

Verslaggeefster: Joanne

VV DIEREN - ESA ARNHEM
VIJF KLAPPER BIJ VROUWEN VV DIEREN.

Op zaterdag 26 september 2020 speelden de dames van V.V. Dieren hun tweede competitiewedstrijd thuis tegen ESA uit Arnhem. Om 12:00 floot scheidsrechter A. de Lange af en begonnen we de wedstrijd.

We begonnen als team sterk en kwamen in de 6e minuut al op een 1-0 voorsprong door een mooi doelpunt van Lisa. We kwamen er al snel achter dat wij de bovenliggende partij waren en bleven goed druk zetten. Door een goede steekbal van Linda, scoorde Donna in de 14e minuut al de 2-0. Maar helaas in de 17e minuut kregen we al snel een doelpunt tegen door Hetwig Hoes door een foutje in de verdediging. Koppies omhoog en door voetballen. Wij als team waren sterker aan de bal en waren goed aan het rond spelen. Dat werd beloond, want in de 27e minuut scoorde Meike de 3-1. ESA is een felle ploeg en begonnen wat ´viezer´ te spelen. Hierdoor moest Lotte in de 29e minuut gewisseld worden i.v.m een pijntje, maar hiervoor kwam Mayke in de plaats.

Met deze stand gingen we de rust in.

Om 13:00 floot de scheidsrechter weer af voor de tweede helft. We begonnen weer goed geconcentreerd en sterk. In de 48e minuut scoorde Linda al de 4-1 binnen. Door vele blessures en meiden die moesten werken, maakte Fatmahur uit de MO17 haar debuut binnen het team van Eric. Vorige week tegen SKV Wageningen, maakte Kim haar competitie debuut. dat moment werd ESA erg gefrustreerd en waren ook moe. Hierdoor begonnen zij erg vel te spelen en veel overtredingen te maken. Wij hadden nog wat kansen, maar helaas hadden we die niet benut. In de 84e minuut kregen wij nog een penalty, nadat Kim binnen de lijnen onderuit werd gehaald. Het was Linsey die de bal hart tegen de touwen knalde en de eindstand op 5-1 zette. 

Trainer Eric vond het ondanks de 5-1 overwinning, geen goede wedstrijd, maar een uitstekende puike partij. Daar waar Linda vorige week de Woman of the Match werd gekozen, was het deze wedstrijd niet te doen, daarom werd het publiek gevraagd wie volgens hun de Woman of the Match was, Ze kozen massaal voor Donna, die haar moeder blij maakte met een mooie bos bloemen.

Wij hebben deze wedstrijd met 5-1 gewonnen. Volgende week zijn wij vrij. De eerste volgende wedstrijd is zaterdag 10-10-2020 thuis tegen FC Winterswijk, die vandaag vrij waren.

SKV Wageningen 1 - VV DIEREN 1
VROUWEN VV DIEREN VERGETEN ZICH TE BELONEN!

Wageningen, Zaterdag 19 september 2020 de oefen en beker wedstrijden zitten er op. Vandaag werd er om 15:00 uur afgetrapt voor de eerste competitie wedstrijd van  van het seizoen. Tegenstander was SKV uit Wageningen, een stugge tegenstander met gevaarlijke buitenspeelsters. Maar gelukkig hadden de vrouwen van Vv Dieren een antwoord op hun uitbraken. Franka, Manoe, Mindy en Lotte stonden achterin goed  te verdedigen, en als er iemand door kwam, dan was daar onze sluitpost Denise nog die haar doel schoon wist te houden. Na 33 minuten moest Franka helaas geblesseerd het veld verlaten, ze werd vervangen door Elise. Donna zakte een linie in en Elise nam haar plaats over als rechts half. Het team van coach Eric, werd wel geplaagd door de vele blessures, Silvia, Anouk (langdurig) en Maud (hersenschudding) waren er deze wedstrijd niet bij.  Joanne was er wel weer bij en zou eigenlijk Denise vervangen in het doel, omdat deze door haar enkel was gegaan. Tijdens de warming-up bleek het allemaal mee te vallen, en hoefde Joanne niet in actie te komen. We gingen de rust in zoals we waren begonnen met een brilstand van 0-0. 

In de rust werden er twee wissels door gevoerd, Lotte werd vervangen door Lisanne, en in de aanval maakte Kim uit MO17 haar competitie debuut bij vrouwen 1. Vorige week had ze in de beker al even mee gedaan, nu speelde ze een fantastische tweede helft. Weer een speelster die de trainer er graag bij zou hebben.

In de tweede helf waren de vrouwen van Vv Dieren aanzienlijk beter dan de vrouwen van SKV.
Er was wat meer rust binnen de lijnen, speelsters wisten elkaar beter te vinden en Linda, Lindsey en Lisa kwamen er diverse keren goed door heen. Vooral Mirjam Fortas van SKV had het erg moeilijk met Linda, en kon haar enkel afstoppen door haar bij haar shirt vast te pakken, na drie keer vond de prima fluitende scheidsrechter Bergman het wel genoeg, en toonde Mirjam Fortas terecht een gele kaart. veder waren diverse kansen voor Meike, Elise, Linsey, Kim en Linda, maar aan de keepster van SKV wist net als Denise haar doel schoon te houden, in de slotfase van de wedstrijd kreeg Vv Dieren nog een twee vrije trappen en enkele hoekschoppen, maar ook deze wisten het net niet te vinden. Al met al twee punten laten liggen, maar door de vechtlust van iedere speelster een verdient punt mee genomen naar Dieren, daar waar vorig seizoen de wedstrijd met 2-1 werd verloren. 

Volgende week spelen de vrouwen  thuis op sportpark de toekomst, is dan ESA uit Arnhem om 12:00 uur de tegenstander, Deze waren de eerste speelronde vrij, maar verloren in de beker twee van hun drie wedstrijden (1-5 RKHVV en 0-2 tegen ZVV'56, en speelde er een gelijk tegen Fc Zutphen werd het 1-1.

Verslag: Eric