Op zaterdag 12 september speelde V.V. Dieren Vrouwen 1 haar laatste bekerwedstrijd tegen Blauw Wit’66 Vrouwen 1. Om 10:45 floot scheidsrechter Tim Sjoers af voor het begin van de wedstrijd. De aftrap was op veld 1 in Holten, waar de temperatuur steeds iets steeg naar een hogere graad.

De redelijk vroege aftrap zorgde ervoor dat de Vrouwen van V.V. Dieren rond 08:45 moesten verzamelen voor de kantine van V.V. Dieren zodat ze rond 08:55 konden vertrekken richting Holten. Omdat een aantal spelers van het team misten, deden 3 meiden van MO17-1 mee omdat hun wedstrijd tegen SVO DCS/OBW MO17-2 was uitgesteld door vele zieken.

Alleen maar beter voor vrouwen 1, want de meiden bewijzen zich steeds weer dat zij het niveau van vrouwen 1 aankunnen. Helaas verliet Marin Aalbers in de 32e minuut geblesseerd het veld en werd daarom vervangen door Mayke Jansen, een van de 3 meisjes uit MO17-1. De wedstrijd begon goed voor V.V. Dieren. Als team werd er goed druk op de tegenstander gezet waardoor zij nog niet echt aan voetballen toe kwamen. Dit veranderde redelijk snel, waarbij de tegenstander domineerde. Er lag regelmatig ruimte voor de tegenstander waardoor ze via het midden vaak een lange bal gaven over de verdedigingslinie van V.V. Dieren waardoor ze via de flanken kansen creëerden. Blauw Wit’66 kwam in de 32e minuut op een 1-0 voorsprong door Rachël Kok. V.V. Dieren had soms wat kansjes, door mooie voorzetten vanaf de zijkanten, maar het was niet genoeg. De kansen voor V.V. Dieren waren niet erg dreigend, waardoor de kans op 1-1 vrij klein was. V.V. Dieren ging daarom met een achterstand de rust in.

In de rust was er aardig wat frustratie te merken in de kleedkamer omdat er weinig controle over de wedstrijd was. Het plan van aanpak was om onze 1-4-3-3-formatie te vervangen in een 1-4-4-2-formatie en Meike van Ravenswoud werd er ingebracht voor Elise Jonkers. Na 7 minuten in de tweede helft werd Manoe Verhaaff vervangen door Kim Maaskant. V.V. Dieren hield nog even stand maar het mocht niet baten: Blauw Wit’66 kwam in de 53e minuut op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Tirza Kruk. Ondanks 2 tegendoelpunten, heeft keepster Denise le Conge een geweldige wedstrijd gekeept. Het is dan ook geen verrassing geweest dat zij uitgeroepen werd tot Woman of the match. Na lang blessureleed kwam Joanne Tiecken in de 80e minuut het veld in voor Laurien Haverkamp, die wat last had van haar hamstring.

Door deze uitslag, zal loting bepalen wie er door gaat naar de 1ste ronde van de KNVB-Beker. In de poule wisten Vv Helendoorn vr1 en Blauw/Wit'66 vr1 beide te winnen van de vrouwen uit Dieren 0-2 en 2-0, tevens speelde ze vorige week zaterdag in een onderling duel 2-2.

Er is nu focus op de eerste competitiewedstrijd, waarbij SKV Vrouwen 1 de tegenstander is. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 september op sportpark De Zoom in Wageningen.

Verslaggeefster: Lisa

Zaterdag 5 september 2020.
Vv Hellendoorn speelt met 2-2 gelijk tegen Blauw/Wit'66 uit Holten.
Door deze uitslag is het team van Eric, uitgeschakeld voor een volgende ronde.
Blauw/Wit'66 zal met meer dan 2-0 moeten winnen, om door tean in het KNVB-Beker toernooi.

De eerste officiële bekerwedstrijd stond op het programma voor de vrouwen van vvDieren. Het was 29-08-2020 en het was een mooie dag om te voetballen. Tegenstander vv Hellendoorn stond op het programma. De vrouwen van Hellendoorn speelden vorig jaar 2e klasse en zijn gedegradeerd naar de 3e klasse.

vv Dieren begon de wedstrijd ditmaal in een 4-4-2 formatie, nadat ze zich vorige week in deze formatie van hun beste kant hadden laten zien. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd en de ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Echter komt Hellendoorn na 5 minuten op 0-1  (Emma Doldersum) voorsprong door een één op één kans. In de 18e minuut was ook de eerste GELE kaart van het seizoen een feit, Linsey mag deze op haar naam zetten. Dieren wordt wat sterker en gaat ook kansen creëren. Het zijn Maud en Linda die kort na de 0-1 allebei tot een grote kans komen, maar helaas missen beide speelsters. In de 38e minuut vergroot vv Hellendoorn haar voorsprong naar 0-2 door een goal van Femke Ronhaar.

Na de rust komt Dieren in een 4-3-3 formatie terug het veld op, de tweede helft is wat onrustiger dan de eerste helft en er worden van beide kanten minder kansen gecreëerd. Dieren krijgt via diepe ballen nog wel een aantal hoekschoppen, maar de aansluittreffer bleef weg. De wedstrijd eindigt in 0-2 en de eerste bekerwedstrijd is verloren. Door dat DZC'68.2 zich terug trok uit de beker, zijn de vrouwen volgende week vrij. Dan neemt de ploeg uit Hellendoorn het op tegen Blauw/Wit'66 uit Holten. Dat is de tegenstander van Vv Dieren vrouwen 1, op zaterdag 12 september.

Verslaggeefster: Linda