VROUWEN VV DIEREN, WINNEN NA BOEIENDE TWEEDE HELFT.

Zaterdag 22 augustus 2020, 12:00 uur,  Vv Dieren neemt de aftrap voor de tweede oefenwedstrijd van het seizoen.
VV Dieren begon de wedstrijd in een 4-3-3 formatie.

De wedstrijd liep gelijk op en geen van beide teams kon in de eerste helft, na een aantal kansen de goal vinden. De speelsters wisten elkaar moeilijk te vinden, en moesten erg wennen aan het nieuwe systeem. In de rust werden, Lotte, Mindy, Franka en Lisanne vervangen, dit omdat de nieuwe trainer graag iedereen wil zien spelen. Voor de tweede keer mochten Mayke en Marin van MO17 mee doen, nadat ze vorige week een goed debuut hadden gemaakt. Marin, moest helaas na 25 min. het veld geblesseerd al weer verlaten. Na overleg met de trainer, kwam het team in een  4-4-2 formatie de kleedkamer uit.

Dit pakte goed uit, want in de 46e minuut scoort Linsey de 1-0 nadat een weggewerkte hoekschop opnieuw wordt voorgegeven. Vv Dieren wordt sterker creëert meer aanvallen dan in de eerste helft en er zijn goede combinaties te zien. De speelsters uit Dieren maakt veel gebruik van de ruimte op de flanken die is voortgekomen door het 4-4-2 systeem. In de 60e minuut geeft Linsey een hoge diepe steekbal naar Donna. Donna neemt de bal in de zestien op de borst aan, twijfelt niet, en schiet de bal ineens over de keeper van Oene in de verre hoek 2-0. Na deze goal werd Oene nog sterker, Oene kreeg nog een aantal hoekschoppen die succesvol werden weggewerkt. In de 79e minuut kan Maud, na een mooie aanval, de bal binnen leggen na een voorzet van Elise 3-0. Vijf minuten later is het weer raak en maakt Maud haar tweede goal, ditmaal op aangeven van Linda 4-0. In de 88e minuut straft Romy Veldhuis een foutje in de verdediging af, en maakt namens Oene de 4-1.

De trainer vond het een puike partij die verdiend werd gewonnen. Zijn de vrouwen klaar voor de eerste bekerwedstrijd volgende week thuis tegen Vv Hellendoorn? (verslaggeefster: Linda)

Het was een warme zaterdagmiddag in Dieren. Gelukkig wel 7 graden kouder dan een week geleden, tijdens de eerste training van vrouwen 1. Het was een halfjaar wachten, maar er konden eindelijk weer wedstrijden gevoetbald worden. Vandaag stond het eerste (oefen)duel op het programma: vvDieren VR1 - ZAC Zwolle VR1 (2e klasse), om 12:00 in Dieren, onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer: Eric.

De wedstrijd werd gespeeld in vier keer twintig minuten. Beide teams begonnen in de warmte aan de eerste twintig minuten. Voor vvDieren was het aftasten, er deden 3 meiden mee van de MO17 en zij hadden nog geen training gehad.

De stand na de eerste twintig minuten was 0-0, dit veranderde echter in het tweede gedeelte. De 0-1 viel in de '37 door Saskia Arbon, en 7 min later scoorde Linda Kra, met een prachtige boogbal de 0-2, onhoudbaar voor keepster Laurien.
ZAC speelde in hun opbouw de bal vaak achterin rond, dit was voor de voorhoede van vvDieren lastig lopen

Het was voor iedereen inkomen in het wedstrijdritme, de zomerse temperaturen van vandaag maakte dit niet makkelijker. ZAC maakte de 0-3 in de '69 minuut, vanuit een vrije trap schoot Marit Hullen de bal in de kruising.
vvDieren kwam er hierna nog wel een keer 1 op 1 na een fout van de verdediging van ZAC, Linda schoot de bal eerst op de lat, en in tweede instantie tegen de keepster. Marit Hullen van ZAC scoorde in de '75 minuut de 0-4 tegen de touwen en hierna was de meeste energie voor beide ploegen op en was het wachten op het laatste fluitsignaal.

Na het laatste fluitsignaal van de heer W. Scholten zat iedereen erdoorheen en was het tijd om de rest van de zaterdag wat koeler door te brengen. Volgende week spelen we onze 2e oefenwedstrijd, dan is 3e klasse VV Oene onze tegenstander. (verslag: Linda)